Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 92. yıldönümünü bugün kutluyor.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve ülkeye demokrasiyi getiren parti olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen, ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkı kucaklamaya devam edeceklerini söyledi.
“Bugün 92. yılın onurunu taşıdığımız, Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ ilkelerinden doğmuştur.” diyen Gürsel Yıldırım, CHP’nin kurulduğu günden bugüne Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olduğunu vurguladı.
Dağlıca’da 16, Iğdır’da ise 14 şehit vermiş olmanın acısı içinde, 92. Yılı buruk biçimde kutladıklarını da ifade eden Yıldırım, “Yüreğimize her gün ateşler düşüyor. Bu acıyı bizlere yaşatanlara da, kandan, gözyaşından beslenenlere de lanet olsun. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. CHP olarak terörü şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim