CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, 31 Ocak 1990 tarihinde katledilen ADD kurucusu, ilk başkanı ve önemli bir bilim adamı olan Prof. Dr. Muammer Aksoy ile 1 Şubat 1979 tarihinde katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü, duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi ölüm yıldönümlerinde saygı ve özlemle andıklarını bildirdi.
Katledilen aydınların ortak özelliğinin öldürüldükleri güne kadar toplumu aydınlatmak olduğunu belirten Suvacı, kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı ve doğru fikirleri cesaretle sunmak için uğraş verdiklerini kaydederek, “Bu konuda da hiçbir zaman geri adım atmamışlardır” dedi.
Suvacı, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bize düşen görev ise; bu aydınlarımızın fikirlerini yaşatmak ve toplumun geneline yayılmasına katkıda bulunmaktır.
Onları katleden karanlık güçlerin tam anlamıyla ortaya çıkartılamamış olması ise sancılı Türk demokrasisinin durumunu apaçık ortaya koymaktadır.
Ne yazık ki günümüzde de hâlâ aydınların ve hakkıyla habercilik yapmaya çalışan yazarların ve gazetecilerin tehdit edildiği, baskı altına alındığı, 2 kez müebbet hapis cezalarıyla suçlanarak sindirilmeye çalışıldığı ve hatta işten çıkartıldığı acımasız süreçler devam ettirilmektedir.
Ama ne olursa olsun CHP’liler olarak, tüm aydınlarımızın ve gazetecilerimizin yanında yer alarak, doğru bildiğimiz noktada mücadelemizin kesintisiz devam edeceğini kamuoyunun bilgilerine sunuyor, bu vesileyle bir kez daha Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim