Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce (HEM) ortaklaşa açılan birinci “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” tamamlandı. Yaklaşık 4 ay süren eğitime katılan kursiyerlerin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.
Devlet Tiyatro Salonu’nun fuayesinde düzenlenen serginin açılışına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, Tiyatro Müdürü İbrahim Yıldız, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Dernek Başkanı Hayati Çam, ÇFK Başkanı Atakan Akman ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği (ÇOSFAD) Başkanı Şükrü Ağbal ile yönetim kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı.
Serginin açılışında konuşan ÇFK Başkanı Atakan Akman, derneğin etkinlikleri ve projeleriyle ilgili bilgi verdi. Çorum’da fotoğraf sanatının öğretilmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla kurulan ÇFK’nın, düzenlediği etkinliklerle Çorum’un sosyal hayatına da renk kattığını ifade eden Akman, fotoğraf çekmeyi öğrenmek ya da geliştirmek isteyenler için kurslar düzenlediklerini söyledi.
HEM ile ortaklaşa düzenledikleri “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi”nin tamamlandığını belirten Akman, Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitmeni Altan Özeskici tarafından verilen kursun yaklaşık 4 ay sürdüğünü kaydetti. Kurs kapsamında teorik ve pratik derslerin yanı sıra çeşitli geziler yapıldığını anlatan Akman, kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan da sergi açtıklarını dile getirdi. Akman, kursun düzenlenmesine katkılarından dolayı HEM Müdürü Fuat Bal ile Belediye Başkan Yardımcısı ve Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’a teşekkür etti.


Çorum Fotoğraf Kulübü kursiyerlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

DERECE YAPANA PLAKET VERİLDİ
Programda, kursiyerlerin çektiği karelerden seçilen fotoğraflar arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere plaket ve belge verildi. “Renkli Fotoğraf” kategorisinde birinci olan Ahmet Yazıcı’nın plaketini Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, “Minimalist Fotoğraf” kategorisinde birinci olan Erdinç Yaşar’ın plaketini HEM Müdürü Fuat Bal, “Siyah Beyaz Fotoğraf” kategorisinde birinci olan Alpdoğan Boduç’un plaketini Tiyatro Müdürü İbrahim Yıldız ve “Sinemaskop Fotoğraf” kategorisinin birincisi olan Yasemin Türkbay’ın plaketini Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü verdi.
Törenin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Kurs Eğitmeni Altan Özeskici, sergideki fotoğraflar hakkında katılımcılara bilgi verdi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim