Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, 29 Aralık 2015 tarihinde Eğitim Sen Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatarak bu eyleme katılanlara, Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve Danıştay kararlarına rağmen ülke genelinde olduğu gibi Çorum’ da da idari soruşturma açıldığını ve onlarca sendika üyesinin kınama veya aylıktan kesme cezaları aldığını belirterek, Bu hukuksuz uygulama sonucu verilen cezaların yargı tarafından iptal edildiğini kaydetti.

Cezaların iptali için il disiplin kuruluna başvurduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını anlatan Gül, Eğitim-Sen Çorum şubesi olarak verilen cezaların tümünü yargıya taşıdıklarını Çorum İdare Mahkemesi’nden cezaların iptali yönünde ilk kararın çıktığını anlattı. En başından sendikal eylemlere soruşturma açılamayacağını, ceza verilemeyeceğini belirttiklerini hatırlatan Mustafa Gül, “Soruşturma açılması durumunda ise bu sürecin eğitim emekçilerinin motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini ve iş verimliliğini düşüreceğini belirtmiş, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurgulamıştık. Ancak buna rağmen soruşturma açılmış ve idari cezalar verilmişti. Hukuksuz ve haksız olduğu kadar aynı zamanda da anlamsız olan bu işlemler hem idareye hem de yargıya gereksiz iş yükü bindirmiştir. Davaların tümünün sonuçlanmasıyla devletin de on binlerce Lira dava gideri ödemek zorunda kalarak zarara uğrayacağı da diğer bir gerçekliktir.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak haklılığımızın yargı kararı ile bir kez daha kanıtlandığını, sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizi haklı, meşru, yasal dayanaklarımızla yürütmeye devam edeceğimizi, karşılaşacağımız hukuksuz uygulamalar karşısında her türlü sendikal, hukuki yollara başvurarak hakkımızı aramaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim