Çorum Cezaevi’nin yetersizliği karşısında, yeni cezaevi projelerinin uygulamaya konulmasının, şimdiki Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak Çorum’u ziyareti sırasında gündeme geldiği ve siyasi etkilerden uzak, teknik bir anlayışla değerlendirildiği de öğrenildi.

Konuya ilişkin olarak, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çorum Cezaevi’nin standartlara göre 500 kişilik olduğunu, ancak ihtiyaç nedeniyle bu kapasitenin 1.500’e çıkarıldığını, şu anda ise fiili olarak 2.400 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu söylüyor. Başsavcı Yurdagül, devam eden davalar nedeniyle Türkiye genelinde çok sayıda cezaevi yapımının öngörüldüğünü, Adalet Bakanlığı’nın Çorum’da yerin uygunluğu nedeniyle 5 yeni cezaevi yapımını planladığını anlatıyor.

Yeni cezaevlerinin yapımıyla, Çorum’un kapasitesi 7 binin üzerine çıkacak. Bu takdirde, Çorum’a aylık 35-40 bin ziyaretçinin geleceği tahmin ediliyor. Bu sayede kentte bir ticari hareketlilik bekleniyor. Yeni cezaevlerine çoğu infaz koruma memuru olmak üzere 1.500 civarında personel alınması öngörülüyor ki, bu da, istihdama önemli bir katkı anlamına gelecek. 1.500 personelin en az 1.000’i Çorumlu gençlerden oluşacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim