Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Teşkilatlarında 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yönelik istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığı’ndaki toplantıya MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl, İlçe, Merkez İlçe yöneticileri, il genel meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara’da iki gün boyunca yaptıkları toplantı hakkında bilgi veren İl Başkanı Mehmet Karadağ, oradan gerekli talimatları aldıklarını, ilimizin taleplerini ilettiklerini ve bunların çözülmesi için ilgili yerlere talimat verildiğini söyledi.

İl Başkanı Karadağ, bu toplantının ve ardından yapılacak toplantıların gece yarısına kadar devam edeceğini belirterek milletvekilleri Ceylan, Kaya ve Kavuncu’nun ise basına açık bölümden sonra Ankara’da bazı bakanlarla yapacakları görüşme nedeniyle ayrılacağını da iletti. AK kadroların olduğu yerde hizmetin başladığını, dinamizm kazanan yenilenmiş kadroları ile 31 Mart’ta 13 ilçe, iki belde ve il belediyesinin tamamını alacaklarına inandıklarını söyleyen Karadağ, ayrıca Milletvekili Ceylan’ın AK Parti MKYK’ya girmesi ile ilimizin temsil kabiliyetinin arttığını da söyledi.

Toplantıda daha sonra Erol Kavuncu ile Oğuzhan Kaya birer konuşma yaptı. Adnan Menderes ve arkadaşlarını anan Kaya ile Kavuncu, bu ülkede bir daha darbelerin olmayacağını dile getirdi. Kaya ve Kavuncu ülkenin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşması için hep birlikte yerel seçime hazırlanacaklarını kaydetti.

Toplantının basına açık bölümünde son olarak Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan söz aldı. Konuşmasına Adnan Menderes ve arkadaşlarını anarak ve tek suçlarının millete hizmet olduğunu söyleyerek başlayan Ceylan, “Yeter Söz Milletin” dediği için birilerinin rahatsız olduğunu, bu sözü söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da birilerinin rahatsız olduğunu anlattı.

Bu sorunun bitmediğini ve bitmeyeceğini de belirten Ceylan, teşkilat olarak çok çalışacaklarını, önlerinde bir yerel seçim bulunduğunu hatırlattı. Partide herkesin aday adayı olabileceğini, aday adayı sayısının fazlalığının kendilerini sevindireceğini ifade eden Ceylan, belediye başkan aday adayı olacakların mevcut başkanları ve partiyi yıpratacak davranışlardan kaçınmasını isteyerek uyarılarda da bulundu.

Milletvekili Ceylan, “Eğer aday adayı olanlardan mevcut belediye başkanlarını ve partiyi yıpratanlar varsa kimse kimseyi yıpratarak bir yere varamaz. Aday adayı olacak kişiler mevcut yapıyı yıpratarak aday olacağını sanıyorsa yanılıyor. İl ve tüm ilçelerimizde şu anda hiç kimsenin yeri garanti değildir. Aday adayı olanlarla ilgili hepimizin görüşü alınacak, son olarak da Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan nihai kararı verecektir” dedi.

15-20 gün sonra genel merkezin yol haritasını belirleyeceğini ve ona göre çalışılacağını dile getiren Ceylan, kimse mevcut belediye başkanlarını yıpratmaya çalışması sözünü bir kez daha yineleyerek, “Mevcut belediye başkanlarını yıpratmaya, partimize zarar vermeye yönelik davranışlarda bulunmayın. Dedikodu çıkarmayın. Bununla bir yere varamazsınız. Bu parti 30 Mart’ta da başarılı olarak millete hizmete devam edecektir. Bize ve partiye zarar vermeyenlerin adaylık şansı daha fazla olacaktır. Aday kim olursa olsun peşinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Karışıklık, kaos ve dedikoduya izin vermeyiz. Bunların yavaş yavaş başladığını görüyoruz. Henüz daha erken ve mevcut başkanlara kimse zarar vermeyecek. Bir yere aday olacak kişiler geçmişinde de başarılı olması gerek. Böyle kişiler daha avantajlı olur. 1 hafta 10 günlük çalışma ile kimse başkan adayı olamaz. 21 Eylül’de yapılacak MKYK Toplantısı sonrasında yol haritası ortaya çıkacaktır. Biz Çorum’da 16 belediyenin tamamını AK belediyecilikle tanıştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim