Dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti’ye giden Hülya Karabıyık, kanser tedavisi gören hastaların ve yakınlarının yaşadığı zorluğu çok yakından bildiklerini dile getirdi. Karabıyık, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’ya böyle bir merkezin Çorum’a kazandırılmasından dolayı teşekkür ederken, Onkoloji Merkezi’nin kazandırılması ile ilgili süreç hakkında da bilgiler aldı.

Karabıyık, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin 12 yıllık hayali olduğunu dile getirirken, bu hayalinin gerçekleşmesini sağlayanlara minnettar olduğunu vurguladı.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, Çorum’da da her ilde olduğu gibi kanser vakalarının olduğunu ve hem hastaların, hem de yakınlarının tedavi için ağırlıklı olarak büyükşehirlere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. 2-3 yıldır Onkoloji Tedavi Merkezi’nin Çorum’a kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Ceylan, geçtiğimiz günlerde binanın temelinin atıldığını hatırlatarak, “İnşallah 3 ay içerisinde binamızı tamamlayacağız. Bina bittikten sonra da tüm cihazların en kısa süre içerisinde kurulumu yapılacaktır. Bu tesisin Çorum’a kazandırılması konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ediyorum. Yerelde de İl Başkanımız Yusuf beyin çabalarıyla projesi hazırlandı ve yapımı konusunda ciddi çalışmalar yapıldı. Çorum’a kazandırılan tarihi yatırımlardan biri olacak. İnşallah bu hastalıkla uğraşan hemşehrilerimizin hizmet ayağına getirilmiş olacak” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim