İlk olarak Mardin Valiliği'ni ziyaret eden Ceylan ve Karadağ, Vali Mustafa Yaman ile bir süre görüştü. Ceylan ve Karadağ, yoğun geçen büyük kongre sürecinin ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın davetlisi olarak Mardin’e gitti. Mardin Valiliğinde Çorum’un yetiştirdiği başarılı bürokratlardan Mustafa Yaman ile bir araya gelen Ceylan ve Karadağ, Vali Yaman’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

BÜYÜKŞEHİRE BAŞKANLIK YAPIYOR

Ziyaret sırasında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Çorumlu Vali Yaman’ın başarılı çalışmaları ile gurur duyduklarını söyledi. Bir dönem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli, Giresun, Kırklareli ve Balıkesir Valiliği görevlerinde bulunan Mustafa Yaman’ın son olarak Mardin Valiliği görevine atandığını hatırlatan Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un yetiştirdiği değerli bir bürokratın başarılı çalışmalarının kendilerini son derece sevindirdiğini ifade etti.

“YÖNETİM DEĞİŞİNCE HİZMET GELDİ”

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ise Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de sürdüren Mustafa Yaman’ın Mardin halkı için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Mustafa Yaman’ın Mardin’de önemli hizmetlere imza attığını gördüklerini kaydeden Karadağ, kayyum sayesinde vatandaşların istedikleri hizmetlere kavuşmaya başladığına dikkat çekti. Karadağ, ayrıca “Mardin’le gönül köprüsü kuruyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek amacındayız. İnsanımızı, halkımızı ve ülkemizi bir bütün olarak görüyoruz. Bu ülkenin her köşesinde yaşayan insanlar bizim için değerlidir, kardeşimizdir" açıklamasını yaptı.

VALİDEN CEYLAN’A FORMA SÜRPRİZİ

Valilik ziyaretinin ardından konuklarına Mardin’i gezdiren Mardin Valisi Çorumlu hemşerimiz Mustafa Yaman ise AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ı Mardin’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Çorum’dan gelen konuklarının bir araya geldiğini, son derece samimi bir ortamda Çorum ve Mardin’in konuşulduğunu aktaran Mustafa Yaman, günün anısına Ceylan ve Karadağ’a plaket verdi. Yaman, ayrıca, üzerinde Ahmet Sami Ceylan yazılı 19 numaralı Mardin Büyükşehir Belediyespor formasını Çorum Milletvekili Ceylan’a hediye etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim