Zirveye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Başoğlu, TUKDER Yönetim Kurulu Üyesi Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan TUKDER Başkanı Kadir Başoğlu, sektörün içinde bulunduğu durum ve yeni sezona ilişkin görüş ve önerilerini, sektör temsilcileri ile paylaştı.
Zirvede Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de bir konuşma yaparak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Önceki yıllarda gerçekleştirilen zirvelerden farklı olarak bu yıl tuğla-kiremit sektöründeki kadın girişimci ve kadın yöneticilere, sektöre sağladıkları katkılardan dolayı Bakan Tüfenkçi tarafından plaket verildi.
TUKDER üyesi Kudret Tuğla’nın, yaptığı yapısal değişikliklerle enerji tüketiminde yüzde 30 oranında tasarruf sağlaması nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ‘Enerji Verimliliği’ ödülü alması, TUKDER Üyesi Artuğ Tuğla’nın da ‘Çevre Ödülü’ almasından dolayı firma temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

TUKDER, TUĞLA DOLGU DUVARLARIN DEPREME DAYANIMINI ARTIRACAK
18. Tuğla-Kiremit Zirvesi’nin öğleden sonraki bölümünde de, TUKDER’in ODTÜ ile birlikte hayata geçirilen ‘Tuğla dolgu duvarların deprem dayanımını geliştirmek için yenilikçi sistemler’ başlıklı Avrupa Birliği Projesi hakkında bilgi verildi. 7 ülkeden 16 kuruluşun ortağı olduğu proje hakkında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Yakut tarafından projenin kapsam ve detayları anlatıldı.
Çeşitli sponsor firmaların tanıtım sunumları da yaptıkları zirve, sektör temsilcilerinin istişare toplantısı ile sona erdi.


Editör: TE Bilisim