Burada halka hitaben bir konuşma yapan Ceylan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin tutuklamalarını değerlendirdi.
Ceylan, konuşmasında “ Boğazkale’de çok değerli bir kaymakamımız var. Hem Boğazkale halkıyla kaynaştı, hemde göreve geldiği günden bugüne Hattuşa’nın dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynadı. Son bir yılda Hattuşa önemli yol kat etti. Tanıtım için çok uğraşlar verildi. Hem kaymakamımız hem de milletvekilimiz Lütfiye hanım çok çabalar sarf ediyor. Meclise girdiğimiz günden bugüne Hattuşa için ne yapabiliriz bunları düşünüyoruz. Eski zamanlarda buraya yıllık 250 bin turist gelirdi. Şimdi ise 80 bin turist geliyor. Bunu 500 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Hattuşa’yı olduğu yerden yukarıya taşıyacağız. Bu işler artık bir takım oyunu haline geldi. Birlikte olduğumuz zaman birçok hizmeti de rahatlıkla yapabiliyoruz. Özellikle 15 Temmuz’un ardından Çanakkale ruhunu yaşıyoruz. Biz Kurtuluş Savaşı’nı tüm renklerle kazandık: 2023 hedeflerine olacaksak tek vücut olmamız gerekli. Çorum’un ve Türkiye’nin tüm renkleriyle, Alevisi ile, Sünnisi ile, Kürdü ile, Lazı ile, Çerkesi ile bir olması ve diri olması gerekiyor.
Bu coğrafyada yıllardır yüzlerce oyun oynandı ve oynanmaya devam ediliyor. Siyaseti bir kenara bırakıp kardeş olmalıyız. Madem barışın göbeğindeyiz gönüllerimizi birleştireceğiz. Biz özgür yaşayan bir toplumuz. Hiçbir zaman esarete boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.
Bugünlerde sandıkla gelen sandıkla gider lafları söylenmeye başlandı. Bu laf daha önceleri de söyleniyordu ama ilk biz dillendirdik. Eğer bir devletin sorgu talebine uymazsan tabi ki gözaltına alınacaksın. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını halkımız istedi biz de halkımızın talebini geri çevirmedik. Halkımız ne dediyse onu yaptık. Sandıkla geldiler diye PKK’ya yardım ve yataklık eden, Doğu’da benim askerim, polisim şehit ediliyorsa o sandık yok hükmündedir. Biz sadece Çorum’da 30 şehit vereceğiz sen mecliste oturacaksın. Yok öyle yağma, bizim canımız yanıyor. Annelerimiz, babalarımız ağlıyor.” Dedi. AK Parti Çorum Milletvekili Ceritoğlu, bu topraklarda çocukları barış içerisinde yetiştirmek istediklerini kaydetti.
(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim