Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Güney Kampusü olarak adlandırılan Tıp Fakültesi’nin çok yakında ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Milletvekili Ceylan dün, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayacak olan öğrencilerin “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni”nde konuştu.

Öğrencilere seslenen Ceylan; Çorum’un, şehir kültürüne sahip ve kimlikli bir kent olduğunu belirterek, asayiş açısından da Türkiye’de ilk 10 il arasında olduğunu vurguladı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrencilere her türlü olanakların sunulduğunu kaydeden Ceylan, “Çok iyi bir rektörümüz ve çok iyi bir dekanımız var. Her türlü teknik donanıma sahip bir fakültede öğrenim göreceksiniz. Yeni araç-gereçlerin temini konusunda da ben sizlere burada söz veriyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi’nin de yer alacağı ve 567 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan Güney Kampusü’nün çok yakın zamanda ihale edileceğini müjdeleyen Ceylan, bu kampusün tamamen Tıp Fakültesi’ne ait olacağını söyledi.

Gençlere fakülte yaşamları dışında da kendilerini geliştirmelerini öğütleyen Milletvekili Ceylan, “Dünyanın sizlerle beraber Türkiye’ye ihtiyacı var. Bu nedenle ülke ve dünya gündemini mutlaka takip edin. Sadece Tıp Fakültesi’ni bitirmek ve doktor olmak gayeniz olmamalı. Gelecekte bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim