Ak Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, millet iradesinin üzerinde bir irade olamayacağını, Türkiye’de darbeler döneminin temelli kapandığını belirterek, “FETÖ’cü terör örgütü için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” ifadesini kullandı.
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Alagöz ve Mustafa Çelik ile birlikte önceki akşam gazetemizi ziyaret eden Milletvekili Ceylan, ÇORUM HABER’in demokratik tavrı, ılımlı-yapıcı yaklaşımları ve birlik-beraberlik yönündeki çabaları nedeniyle Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a teşekkür etti.

“DÜNYAYA PARMAK ISIRTAN HALK ZAFERİ"
Devletin çeşitli kademelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yuvalanmış paralelci terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimin atlatılabilmiş olmasını “halkın zaferi” olarak niteleyen Ahmet Sami Ceylan, “Milletimiz tarih yazmıştır. Böyle bir direniş dünya tarihinde görülmemiştir ve dünya, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkma kararlılığını gıpta ederek izlemiştir” dedi.
15 Temmuz akşamı darbe girişiminin öğrenilmesinden sonra Çorum halkının meydanlara, cadde ve sokaklara aktığını, onbinlerin demokrasi için kenetlendiğini belirten Ceylan, “Parti farkı gözetmeksizin, Çorum halkı darbenin karşısında dimdik durdu. Çorumlu hemşehrilerimle gurur duyuyorum.” diye konuştu.

MENDERES’TEN ÖZAL’IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜNE…
Adnan Menderes ve iki arkadaşının idamı ile sonuçlanan 27 Mayıs 1960 ihtilalinden Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne uzanan olaylar sürecinin ardından, Türk halkının nihayet güçlü biçimde demokratik rejime sahip çıktığını vurgulayan Ahmet Sami Ceylan, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devleti, FETÖ terör örgütü mensubu çapulculara teslim etmedik.” ifadesini kullandı.

“ORDU BU MİLLETİN ORDUSU”
Milletvekili Ceylan, Türk ordusunun şerefli üniformasını kirleten hainlere rağmen, halkımızın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne olan sevgisinin ve güveninin sarsılmaması gerektiğine de dikkat çekerek, “Ordu bu milletin ordusudur. Peygamber ocağıdır. Evlatlarımız o ocakta vatani görevlerini yapmaktadır. Orada her ailenin bir evladı vardır. Üstelik, ordumuzun büyük bölümü, darbecilere katılmadı, darbenin etkisiz hale getirilmesinde hayati rol oynadı. Bu yüzden, üç-beş çapulcuya hukuk içinde hak ettiği dersi verip, ordumuza hep birlikte sahip çıkmak durumundayız.” değerlendirmesini yaptı.

“GÜN BİRLİK-BERABERLİK GÜNÜ”
“Bu gözü dönmüş teröristler, milletin vergileriyle alınmış uçağı, helikopteri, tankı, tüfeği, milletin kanını akıtmak için kullandılar. Düşmanın bile yapmadığını yaptılar, demokrasinin kalbi Gazi Meclis’i bombaladılar.” diyen Ahmet Sami Ceylan, şunları söyledi:
“Gazi Meclisimiz dimdik ayakta. Hükümetimiz görevinin başında. Milletimiz büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu.
Bu FETÖ’cü terör örgütü için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kimse devletten büyük değildir. Millet iradesinin üzerinde bir irade yoktur.
Darbeler dönemi kapanmıştır. Artık hiç kimse darbenin d’sini bile aklına getiremez. Sakın ola ki getirmesin!
Demokrasilerde sandıkla gelen sandıkla gider.
Gün birlik ve beraberlik günüdür. ”

MUHALEFET PARTİLERİNE DE TEŞEKKÜR
Darbe girişimi sürecinde, Türkiye’nin demokratik kurumlarının iyi bir sınav verdiklerini belirten Milletvekili Ceylan, “Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere, muhalefet partilerimiz darbe girişimine karşı çıkma konusunda en küçük bir tereddüt göstermediler. Çorum’da da, başta CHP İl Başkanı Hasan Suvacı’nın, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının, Alperen Ocakları’nın yaklaşımlarını takdirle kaydetmemiz gerekir. Görkemli bir demokrasi zaferine imza atan halkımıza minnet duygularımı, teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim