Ziyarete Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Daşdan ile Halil Ibrahim Uzun, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da katıldı.

Glutensiz Mutfak Teknik ve Mesleki Eğitimleri hakkında Glutensiz Şef Süleyman Engin’den bilgi alan Cceylan ve beraberindekiler daha sonra kursiyerlerin özel olarak hazırladığı glutensiz ürünleri test ettiler ve çölyaklı çocukları hediyeleri ile sevindirdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ; Çölyaklılar için çok önemli olan glutensiz yiyecek yapım kurslarının devam ettiği mutfağa gelerek yoğun programına rağmen ziyarette bulunan misafirlere teşekkür ettiğini vurguladı. Demir, “Hayallerimizi süsleyen böyle bir imkanı ‘Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ projesi ile bize kavuşturan Ak Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a, kendim ve üyelerimiz adına teşekkürlerimizi ve dualarımızı sunuyorum. Ayrıca projenin her aşamasında bize rehberlik eden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve ekibine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilk olan ve derneğimize ‘Glutensiz Mutfak’ kazandıracak bu projenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Oluşan ilgi o kadar fazlaki, bu haliyle şimdiden yetersiz kaldı. Umarım önümüzdeki günlerde eğitim alamayan çölyaklılar için yeni kapılar açacak gelişmeler olur. Bu konuda ve mutfağımıza yer bulunması ihtiyacının giderilmesi İçin desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve beraberindeki Ak Parti heyeti ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, çölyaklılara destek olmaktan mutluluk duyduklarını ve projelere destek olmaya devam edeceklerini belirttiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim