Merkezde eğitim gören gençlerle görüşen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Ceylan, Çorum Belediyesi'nin kentte büyük bir eksikliği giderdiğini belirterek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye yönetimini tebrik etti.

GENÇLERE SOSYAL VE KÜLTÜREL BECERİLER KAZANDIRILIYOR
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Engelli Eğitim Merkezi'nde şu anda 165 kişinin eğitim gördüğünü, yaz aylarında bu sayının 250'ye çıktığını belirterek, gençlere çeşitli sosyal ve kültürel beceriler kazandırıldığını söyledi.
Merkez yetkilileri ise, çocukların aldıkları eğitim sayesinde tiyatro senaryosu yazar hale geldiğini, bir gencin yazdığı tiyatronun oyun olarak sahneleneceğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın EDES projesi çerçevesinde oyunun Çorum'daki tüm okullarda sahneleneceğini açıkladılar.
Verilen bilgiye göre; Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından 38 kişilik bir ekiple hazırlanacak tiyatro oyunu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında tüm okullarda sahnelenecek.



"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE EN GÜZEL ÖRNEK"
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediyesi'nin sosyal belediyecilikte her zaman Türkiye'ye örnek olduğunun altını çizerek, engelli gençlere böyle bir eğitim yuvası kazandırmalarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye yönetimini tebrik etti.
Engelli çocukların topluma kazandırılması için bu tür merkezlerin çoğalması gerektiğine işaret eden Ceylan, gençlerin aldıkları eğitimler sayesinde tiyatro senaryosu yazacak kadar kendilerini geliştirmesinin taktire şayan bir durum olduğunu vurguladı.
Ceylan, "AK Parti hükümetleri döneminde toplumun her kesimini kucakladık, yerel yönetimlerle karşılıklı işbirliği ve diyalog halinde hizmetler yaptık. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi bunun en güzel örneğini sergiliyor" dedi.
Ceylan, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve merkez yetkililerine teşekkür etti.
Burada eğitim gören gençlerle bir süre sohbet eden ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Ceylan, çalışmaları bizzat yerinde inceledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim