Çorum Otizm Gönüllüleri Dernek Başkanı Emine Çelen'in davetini geri çevirmeyen milletvekili Ceylan'a ziyarette AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da eşlik etti. Başkan Emine Çelen, derneklerinin 5 yıldır faaliyette olduğunu ve amaçlarının otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Otizmli bir çocuğun annesi olmanın zorluklarından bahseden Çelen, tüm otizmli çocuk anneleri adına Mavi Umutlar Kadın Üretim Kooperatifi altında toplanarak üretime, ev ekonomisine katkı sağlayarak devletten alınan bakım parasını kesip sigorta girişlerinin sağlanmasını ve bu sayede devletin de yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını açıkladı. Ceylan'a 5 yıldır derneklerinden desteklerini çekmediği için teşekkür etti ve üretimleri için mutfak talebinde bulundu.

Milletvekili Ceylan ise " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Mavi Umutlara, Engelli yavrularımıza destek olmak bizim asli görevimiz" diyerek, bunu milletvekili olmanın da ötesinde insani bir görev olarak gördüğünü ve mutfak için gerekli çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim