Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesinin, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanması olduğunu belirten Kaya, “İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve ondan etkilenmiştir. Nasıl ki tabiatın insan hayatı üzerinde tesirleri varsa, bizlerin faaliyetlerinin de tabiat üzerinde tesiri bulunmaktadır. Bu sebeple çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması, kaynaklarımızın israf edilmeden verimli kullanılması ve bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır. Bilinçsizce etrafa attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz” dedi.

Çevrenin bir kurum ya da kuruluşun değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanı olduğunu kaydeden Kaya, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için; küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir. İnsanlığın bu ortak meselesi için görevli kamu kurumları yanında, eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü kuruluşlarımız, yazılı görsel ve işitsel basınımız ve tüm bireyler olarak hep birlikte çaba sarf edilmeli ve iş birliğini güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle , “Dünya Çevre Günü” nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim