Dizmanlar Fidancılık ve Tohum Bayii, ceviz fidanı konusunda kalite ve bol seçenek sunuyor.
Muharrem Dizman’ın sahibi olduğu Dizmanlar Fidancılık’ın Tarım Danışmanı Ziraat Müh. Murat Kirtil, gerek dünya çapında, gerekse ülkemizde ceviz talebinin arttığını ve dolayısıyla pazar payının yükseldiğini belirterek, kabuklu cevizin kilosunun 25-30 liraya kadar çıktığını hatırlattı.
Cevizin uzun ömürlü ve bakımı kolay bir ağaç olduğunu, ceviz ürününün hasat sonrası bozulmadan rahatlıkla iki yıl saklanabildiğini anlatan Murat Kirtil, “Yetiştiricilerimize sunduğumuz ceviz fidanları, kalite ve verimlilik yönünden birinci sınıf. Çorum’un iklimine, toprak yapısına ve ayrıca her bölgemize uygun fidan çeşitleriyle ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına çalışıyoruz.” dedi.
Boy olarak 1.5 metreden 2.5 metreye kadar ceviz fidanlarının bulunduğunu ifade eden Kirtil, başlıca ceviz fidanı çeşitlerini, Chantler, Franguette, Petro, Fernette, Şebin, Bilecik ve Oğuzlar77 olarak sıraladı.
Murat Kirtil, “En uygun ceviz çeşidini Çorum çiftçisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilinmedik yerlerden, pazarlardan ceviz fidanı alınırsa, ileride sıkıntılar yaşanabilir. Biz ise, sattığımız ceviz fidanlarının ve diğer tüm fidanların daima arkasındayız ve her türlü garantiyi veriyoruz” diye konuştu.
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim