Emekli öğretmen, hemşehrimiz Osman Çeviksoy’un “Basra’dan Balkanlar’a, Gezi Günlükleri” isimli son kitabı, Akçağ Yayınları’da çıktı.
Şiir, roman ve hikâyeleri 1968-1975 yılları arasında Çorum Ekspres ve Çorum gazetelerinde yayınlanan Osman Çeviksoy’un, yayınlanmış 2 romanı ve 12 öykü kitabı bulunuyordu.
Son kitap, Çeviksoy’un 2010 ile 2015 arasındaki dış gezileriyle ilgili günlüklerini içeriyor. Günlüklerde, uluslararası kültürel etkinlikler nedeniyle gidilen altı ülke; Irak, Suriye, Kıbrıs, Azerbaycan, Tataristan, Karadağ ve bu ülkelerin ilgili şehirleri düzenlenen etkinliğe bağlı olarak anlatılıyor.
“Basra’dan Balkanlar’a Gezi Günlükleri” bu yönüyle alışılagelmiş gezi kitaplarından farklı.
Hemşerimiz Osman Çeviksoy, gezi günlüklerinin de tıpkı öykü ve romanları gibi zevkle, ilgiyle okunacağına inandığını söylüyor.
Çeviksoy, yazımı tamamlanmak üzere olan Çorum mekânlı iki ciltlik romanını ve yurt içi gezilerini içeren yeni gezi kitabını en kısa zamanda baskıya hazırlayacağını da söyledi.
Osman Çeviksoy, 1951’de Çorum’un Feruz köyünde doğdu. Eti Ortaokulu’nu, Çorum İlköğretmen Okulu’nu Gazi Eğitim Enstitüsü’nü ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli illerde, Almanya’da ve son olarak Ankara’da öğretmenlik yaptı. 2006’da emekli oldu. Evli, iki çocuk, iki torun sahibi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim