Gaziantep’in plakası olan 27 rakamından yola çıkarak 27 kadın sanatçıyı bir araya getiren çalıştayın sonunda sanatçıların yaptığı 54 eser sergilenmeye başlandı. Sergi, 15 Mart 2018 Perşembe Günü’ne kadar ziyaret edilebilecek.

Çalıştay ve sergide Çorumlu sanatçı Nilgün Ayşecik Çevik başta olmak üzere Gaziantep’ten Aslı Özen, İzmir’den Reyhan Abacıoğlu ve Sema Barlas, Kastamonu’dan Aynur Kaplan, Konya’dan Belgin Akın ve Zuhal Arda, Ankara’dan Birsen Çeken, Derya Yıldız, Gülay Birben, Gülay Yüksel, Güzin Arısoy, Nadire Özbek, Nazlı Er, Nur Esen ve Saadet Gözde, İsviçre’den Claudia Schmidt Üzelgeçici, Bolu’dan Elif Yılmaz, İstanbul’dan Kamer Batıoğlu ve Filiz Hatipoğlu, Slovenya’dan İskra Belicanska, Trabzon’dan Nurgül Ferahoğlu ve Yasemin Kalyoncu, İran’dan Parvin Ghorbanzadeh Dizaji, Bulgaristan’dan Pavlinka Markova Kopano, Samsun’dan Zehra Sengir ve Sema Sengir’in eserleri yer aldı.

Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, 1-7 Mart günlerinde toplanan Gaziantep Kadın Sanatçılar Çalıştayı’nı Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlediklerini hatırlattı.

Sanatçılar adına konuşan ressam Aslı Özen ise, bir hafta süren çalıştayda kadınların sıkıntılarını ele aldıklarını belirterek çalıştayın ardından yaptıkları eserleri sanatseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi, katılımcılar sergilenen eserleri gezdi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim