18 Kasım 2017 tarihinde memleketi Çorum’a gelecek olan Yazar Cevat Turan, saat 12.30'da Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi'nde bir söyleşi programına katılacak ardından da 15.00 – 17.00 saatleri arasında Çorum AHL Park D&R’da düzenleyeceği imza gününde okurlarıyla buluşacak.

Çorumlu tüm okurlar ve edebiyatseverler, ADD Çorum Şubesi'ndeki söyleşi ve Çorum AHL Park D&R’da düzenlenecek imza gününe davet edildi.

UNUTMALAR ŞEHRİ TÜRKİYE'NİN YAKIN BİR DÖNEMİNE IŞIK TUTUYOR

Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan Cevat Turan, 3 şiir, 1 öykü kitabının ardından şimdi de "Unutmalar Şehri" adlı bir roman kitabına imzasını attı.

Çorumlu yazar Cevat Turan, yeni kitabı "Unutmalar Şehri"nde Türkiye'nin yakın dönemine ışık tutuyor.

1980 yılının Mayıs ayında başlayıp 5 ay süren Çorum olaylarının, bir yerel gazetecinin merkezinde anlatıldığı roman, 4 yıla yakın bir araştırma süreci sonunda tamamlandı.

Puslu Yayıncılık etiketiyle 22 Nisan'da yayımlanan Cevat Turan'ın "Unutmalar Şehri" romanı; aşk, ayrılık, bürokrasi, siyaset gibi olayları objektif olarak okuyucuya sade ve yalın bir dille aktarıyor.

"Unutmalar Şehri", Cevat Turan’ın bir dönemin toplumsal çalkantıları ve gündelik yaşamını ustalıkla anlattığı, ilmek ilmek dokuduğu bir roman.

CEVAT TURAN KİMDİR?

Çorum doğumlu Cevat Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazıları) 1983 yılında Çorum gazetesi ve bu gazetenin kültür-sanat ekinde yayımlandı. İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyası gazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme alan yazarın, "Usuldan Bir Hüzün" (Çivi Yazıları Yayınevi), "Gözlerine Sakla Beni" (Günizi Yayıncılık) ve "Çoklu Yalnızlıklar" (Komşu Yayınları) adında üç şiir kitabı; yine Komşu Yayınları’ndan çıkan "İnsanın Üşüdüğü Yer" adında bir de öykü kitabı bulunmaktadır. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap eki, Dünya gazetesi kitap eki, Sözcü kitap eki, Aydınlık Gazetesi kitap eki, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar kaleme alınmıştır. Turan’ın, bazı şiirleri ise çeşitli müzisyenler tarafından bestelendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Cevat Turan, sahibi olduğu güncel haber sitesi www.sonmedya.com.tr’de köşe yazarlığı ve Yazın-Sanat Kooperatifi üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. “Unutmalar Şehri” temmuz ayında Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülünü almış bulunmaktadır.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim