“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının, bir özgürlükmüş gibi kullanılması, son günlerde sıklaştı” ifadelerini kullanan Yaşar, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’e, o Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında siyasi duyarsızlığın payının büyük olduğunu dile getirdi.

Son olarak TVNET denilen televizyon kanalında iktidara yakınlığıyla bilinen bir “tarihçi” ve Nur Cemaati "hocalarından" olduğu belirtilen bir meczubun Ulu Önder’in aziz hatırasına leke sürmeye çalıştığını kaydeden İlhan Yaşar, “TVNET’te “Derin Tarih” adlı programda konuşan, tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş ve Atatürk’e hakaret etme konusunda “derin” bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır.

Tarihçilik adı altında Atatürk’ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan hakkında asılsız ve çirkin yakıştırmalarda bulunan bu şahsın daha önceki densizliklerinde gereken yapılsaydı, bu rahatlığa ne o ne de benzerleri sahip olamayacaklardı” dedi.

Manidar şekilde yakın bir zamanda bir başka alçaklığa daha şahit olduklarını dile getiren Yaşar, açıklamasının devamında şunları bildirdi:

“Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar denilen yobaz, internete düşen bir videoda Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret etti.

Eğitim İş olarak cevap değil, ceza hak eden bu alçaklıkların son günlerde sıklaşmasının arkasındaki karanlığı görüyoruz.

Laiklik ile bilim ile aydınlanma ile çağdaşlık ile sorunları olan bu insanlar, cesaretlerini, laik eğitimi ortadan kaldırma gayretindeki iktidardan alıyorlar.

“GÖSTERMELİK CEZALARLA YENİ ALÇAKLIKLARA ZEMİN HAZIRLANMASIN”

Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Sakın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın.

Unutulmasın ki, Atamızın aziz hatırası olan bu Cumhuriyet, sahipsiz değildir. Bu yalanlar, gerçeğin parlaklığında yok olacaktır.

Kamuoyuna da çağrımızdır: Sessiz kalmayalım! Bu örgütlü saldırıya, toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, “Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız” diyen Atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur.

Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarının bu saldırılarına karşılık bugün ve yarın, örgütlü olduğumuz her ilde alanlarda olacağımızı ilan eder, sadece öğretmenlerimizi değil, Cumhuriyet aşkıyla yaşayan tüm yurttaşlarımızı bekleriz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim