Çetin, yaptığı yazılı açıklamada Müslümanlar arasında kardeşlik duygularının pekiştiği, birlik ve beraberliğin güçlendiği önemli yerlerden olan cami, mescit ve Kur’an kurslarına üst seviyede her türlü tamir, onarım, yatırım, plan ve projeleriyle destek veren Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür etti.
Açıklamasında cami, mescit ve Kur’an kurslarına yaşlı, engelli, hamile ve çocuğu olanların rahatça inip çıkmaları ve ihtiyaçlarını gidermeleri için yürüyen merdivenler ve asansörler yapılmasının öneminin altını çizen Çetin, “Çorum’a ilk ve tek 4 minareli 3 şerefeli 3 bin 500 kişi ve 250 araç kapasiteli kapalı otoparkı, cami içi minber ve mihrap gibi bölümlerinde mermer, dış kısımlarında sarı taştan yapılı, bakınca mimarların başı Mimar Sinan’ın gibi ustalık eseri olan muhteşem eserleri Çorum’a ve Çorumluya kazandıran başkanımızdır.
Bunların yanında, park ve bahçeler açtığı, şehrin imar planını yaparak modern bir kent haline getirdiği Kerebigazi gibi hatip, şair ve pehlivanların bulunduğu merkezi yerleri, üç sahabenin bulunduğu Hıdırlık ve Ulucami’yi de restore eden, diğer ibadethanelere de maddi manevi ve ilmi destekler veren ayrıca şehrimizin merkezinde ve mahallerindeki tuvaletleri modern hale getirerek halkımızın hizmetine sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye minnettarız. Kendisine ve ekibine yaptıkları ve yapacaklarından emin olduğumuz tüm hizmetler için candan teşekkür ediyoruz. Kendisine her konuda geçmişte olduğu gibi, şimdide açık destek verdiğimi saygılarımla arz ederim” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim