Sanayicilerin mesleki eğitime bakış açısı hakkında değerlendirmede bulunan Başaranhıncal; en önemli kriterin “uygun iş gücünün olup olmadığına” bakılması gerektiğini söyledi. Bu konuda iş dünyası temsilcilerinin iş ahlâkının kalmamasından mustarip olduğunu ifade eden Başaranhıncal; “Türkiye’de işsizlik değil, mesleksizlik sorunu var” eleştirisinde bulundu.
Uzmanlık noktasında birtakım eksiklikler yaşadıklarını kaydeden Başaranhıncal, “Aynı zamanda iş deneyimi aranılması eleştirilmesi gereken bir durum. Bu nedenle bizim önem verdiğimiz konu işbaşı eğitim konusu. Bu noktada İŞKUR’dan finansal destek alıyoruz. Başka bir sorunumuz ise fedakârlık noktasında organizasyonda zorlanıyoruz. İş hayatına girerken öğrencilerimizin sadece teorik değil, işbaşı eğitimlerde yer almasını istiyoruz” diye konuştu.
“Türkiye’nin en huzurlu 3. iliyiz. Bunun altında yatan neden ise emek yoğun çalışan bir il olmamızdır. Zamanla teknolojiye entegre olacağız. Olmak zorundayız” şeklinde konuşmasını sürdüren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim