Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, fizikçilerin dünyanın merkezini Çorum olarak işaretlenmesinin ilimiz adına bir kazanç olduğunu kaydederek, “Turizm ve sanayimiz için bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.
Dünyanın merkezi her sene Google tarafından coğrafik değerlere ve kara hesaplamalarına göre yeniden bulunuyor. Bu sene ise Google, dünya üzerinde bulunan kara parçalarını hesaplayarak, dünyanın coğrafik merkezini Çorum olarak belirlendi.
Bunun üzerine bir açıklama yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hititlerin başkenti olan Çorum’un, Google tarafından dünyanın merkezi seçilmesinin bir avantaj olduğunu söyledi.
Bu avantajın Çorum’un turizmine katkı sağlayacağını kaydeden Başaranhıncal, “Bu avantajı iyi değerlendirerek, turistleri ilimize çekmemiz lazım” dedi.
Turistlerin ilimize gelmesini kolaylaştırmak adına kısa vadede Merzifon Havaalanın kullanılması gerektiğini kaydeden Başaranhıncal, “Bu nedenle ilk önce havaalanı ismi çözüme kavuşturulmalıdır. Orta vadede ise ilimize ait bir havaalanı olması lazımdır.” diye konuştu.
Havaalanı terminal binasının oldukça küçük ve kullanışsız olduğuna da değinen Başaranhıncal, “Terminal binası daha modern hale getirilmelidir. İnsanlarda oluşturulan ilk izlenim oldukça önemlidir. Bunla hareketle şehrimize gelecek olan turistleri daha iyi bir şekilde karşılamamız için havaalanı terminalinin yenilenmesi şarttır.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim