KOBİ'lere 150 bin TL'ye kadar destek sağlanan hibe programı ile işletmelerin kurumsallaşması ve markalaşmasının desteklenmesi amaçlanıyor.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, toplam bütçesi 100 milyon TL olan destek programı ile ilgili başvuruların başladığı ve 20 Mart 2015 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Hibe programından yararlanmak isteyen KOBİ'lerin, 20 Mart 2015 günü saat 23.50'ye kadar www.kosgeb.gov.tr proje başvuru formunu doldurması gerekiyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler işletmelerin eski kurallara göre rekabet edebilmelerini olanaksız hale getirmiş bulunmaktadır. Zira dünya genelinde işletmeler, pazar paylarını arttırabilmek ve rekabet edebilmek için yenilikçilik, teknoloji ve markalaşmayı önceliklendirmekte ve hem ar-ge faaliyetlerine hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmayı zorunlu hale getirmiştir. Keza markalaşma ve kurumsallaşma arasında da doğrusal bir ilişkiden bahsedilmektedir. Bir işletmenin markalaşabilmesi için öncelikle kurumsal bir yapı varlığının olması ön şart olarak kabul edilmektedir. Marka her ne kadar yenilikçiliğin getirisini garanti altına alsa da, bunu sürdürülebilir kılmak için kurumsal bir yönetim anlayışını da beraberinde tesis etmek gerekir” dedi.
Başaranhıncal, kurumsallaşma ve markalaşmanın önemine vurgu yaparak, "Artık bu iki olgudan kaçış yok. İşletmelerimiz büyümek, gelişmek istiyorsa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına bir an evvel başlamalılar" diyerek, Çorum’daki işletmelerin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
Editör: TE Bilisim