Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 15 Temmuz tarihinde darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ve sempatizanlarının tespiti amacıyla oda bünyesinde bir "Tahkikat Komisyonu" oluşturduklarını bildirdi.
TSO’nun önceki gün düzenlenen Meclis toplantısında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 15 Temmuz akşamı yaşanan askeri darbe girişimine ilk tepkinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldiğini söyledi. Oda ve borsaların darbe girişiminin karşısında olduğunu kaydeden Başaranhıncal, Türk milleti ile birlikte meydanlarda demokrasi nöbetlerine destek vererek bu sıkıntılı sürecin zaferle sonuçlanmasına katkıda bulunduklarını dile getirdi.
TOBB'dan gelen talep üzerine oda bünyesinde bir Tahkikat Komisyonu oluşturdukları bilgisini veren Başaranhıncal, komisyonun FETÖ üyesi veya sempatizanı, destekleyicisi olan üyelerle ilgili çalışma yaptığını, odanın bu konuda yaptırım gücünün olmadığını ancak Valilik ve Emniyet üzerinden istihbari bilgi paylaşımı yaptıklarını kaydetti.
Valilik ve Emniyet'in bu işin üzerine kararlılıkla, titizlikle gittiğinin altını çizen Başaranhıncal, 17-25 Aralık sürecinden sonra pişmanlık duyup desteğini kesenlerle, halen desteğini sürdürenlerin çok iyi tahlil edilmesi, yanlışlığa meydan verilmemesi gerektiğini, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, dışardakilerin suçsuz, içerdekilerin de suçlu anlamına gelmeyeceğini, her şeyin yakında net bir şekilde ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.
İş dünyasından da çok sayıda kişinin FETÖ ile bağlantılı olabileceğini bildiren Başaranhıncal, bu durumun alacak-verecek ilişkilerinden ekonominin genel durumuna kadar birçok şeye etki edeceğini kaydetti.
"BİR AN ÖNCE NORMALLEŞMELİYİZ”
Ülkemizde yaşanan vahim olayın halkın desteği sayesinde bir zafere, bir kurtuluşa dönüştüğüne vurgu yapan Başaranhıncal, "Sadece cadde ve sokakta mücadele etmek yetmez. Ülkemiz ekonomik olarak da çok güçlü olmak zorunda. Bir yandan demokrasiye sahip çıkacağız, mücadelemizi her kulvarda sürdüreceğiz ancak diğer yandan da ticaretimize, ekonomik düzenimize devam edeceğiz. Bir an önce toparlanmak ve ekonomimizi güçlü tutmak zorundayız" dedi. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim