Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin olağan genel kurulu yapıldı.

Kongrede ilk olarak divan heyeti seçildi. Divanda Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi ile birlikte Bilal Karatağ, Halil Taşkaldıran, Adnan Tığlı ve Hüseyin Coşkun görev aldı. Divana tutanakların imzalama yetkisinin verilmesinin ardından ise saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okunarak müzakere edilen kongrede gelir, gider, bilançolar ayrı ayrı okunarak kabul edildi. Yönetim Kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesi ile devam eden kongrede yeni dönem çalışma programı, 2018 yılı tahmini bütçesi, Yönetim Kurulu aylık ücretleri, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri de belirlenerek kabul edildi.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı odalardan 487 bin TL üyelik aidatı alacağı vurgulanan, 2018 yılı için de 2 milyon 212 bin TL tahmini bütçe belirlenen kongrede dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adayları konuşmalarını yaptı. Gerek Yalçın Kılıç gerekse Recep Gür konuşmalarında birlik beraberlik mesajları verdi.

Divan Başkanı TESOB Başkanı Mehmet Bekçi konuşmasında kim seçilirse seçilsin önemli olanın esnaf sanatkara sahip çıkmak olduğunu, birlik beraberlik ile esnafın sorunlarına çözüm üretmek gerektiğini ve seçimin esnaf sanatkar ile ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

“KİMSEYİ İNCETMEDİK”

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da kongrede gerek 4 yıllık döneminde yaptıkları çalışmaları gerekse merak edilen bazı konuları dile getirerek hedefinin esnaf sanatkara hizmete devam etmek olduğunu kaydetti. Çorum esnafına hizmette 4 yılı geride bıraktıklarını belirten Kılıç, görevini düzgün yapmadığına inanması halinde esnafın oyunu istemediğini, esnafa hizmet etmenin onur ve şerefinin kendisine yettiğini, esnafı her zaman savunduğunu, kimseyi incitmemeye çalıştığını ve Çorum esnafını kimsenin bölemeyeceğini vurguladı.

“Birbirimizi kırmayalım, incitmeyelim, bir olalım, diri olalım ve beraber olalım” diyen Kılıç, yaptıkları çalışmalarla ÇESOB’u kurumsallaştırdıklarını, Sanat Sokağı’nda yapılan 27 dükkanın bu yıl kiraları ile kendisini amorti edeceğini ve gelecek yıldan itibaren birliğe yıllık 100 bin TL’lik bir katkı sağlayacağını, 7 yıldır çalıştıkları Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin maliyetleri ucu açık olmadan hayata geçirileceğini ve esnafa hizmet için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“ESNAF BİR OLACAK”

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde başkanlık için yarışan Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür de Kılıç gibi konuşmasında birlik beraberliğin önemine değindi. Kongrenin Çorum esnaf ve sanatkarı başta olmak üzere, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek tüm üyelerin geçmiş Berat Kandili’ni de kutlayan Recep Gür, “Genel kurulda alınacak olan tüm kararlara hep beraber sahip çıkacağız. Biz Allah nasip eder seçilirsek ‘ben değil biz’ olmak için çaba göstereceğiz. Çorum esnaf ve sanatkarı ile birlikte omuz omuza vererek ÇESOB’u daha ileri noktalara taşıyacağız. Seçim bir yarıştır ve bu yarışta akşam 17.00’den sonra da esnaf sanatkarımız yine bir olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Buna göre 292 delegeden 168’inin oyunu alan Recep Gür, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 4 yıllığına yeni başkanı oldu. Yalçın Kılıç’ın 122 oyda kaldığı kongrede iki kişi ise oy kullanmadı.

Buna göre Recep Gür Başkanlığı’ndaki Birlik Yönetim Kurulu asil üyeliklerine de Erdal Kolaylı, Burhan Balcı, Fevzi Bilgin, Lütfi Barut, Nesimi Özkubat ile Selami Koçyiğit seçildi. Birlik Denetim Kurulu; Mutlu Karslı, Sedat Ek ve Erdoğan Yılmaz’dan oluşurken, Disiplin Kurulu’na da Halil Gürbüzer, Hakkı Vargeloğlu ile Fahrettin Karademir seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim