Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla bazı kişi ya da kişilerin Çorum Valiliği’nin adını kullanarak ve hayırsever esnafların manevi duygularını sömürerek yardım talebinde bulunduğunu bildirdi.
Valiliğin adını kullanarak esnaf, hayırsever vatandaşlar ve iş adamlarından yardım toplamak isteyenlere güvenilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Başkan Kılıç, kimliği henüz belirlenemeyen bazı kişi ya da kişilerin Çorum Valiliği adına yardım talep ettiğine dair duyumlar aldıklarını kaydetti.
Valilik tarafından herhangi bir yardım toplanılması için karar alınmadığını ifade eden Yalçın Kılıç, “Bilindiği üzere bu tür faaliyetlerin yöntem ve süreleri 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu ve ilgili yönetmelikle düzenlenmiştir. Belirtilen hususlarda valiliğimiz tarafından herhangi bir yardım toplama faaliyeti başlatılmamış olup, buna izin dahi verilmemiştir. Esnaf ve vatandaşlarımızın bu tür taleplerle karşılaşmaları durumunda süratle güvenlik birimlerimizi haberdar etmesi gerekmektedir” dedi.
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim