Derviş Günday Toplantı Salonu’nda önceki gün yapılan kongrede katılan Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, Ahi Evran projesinin Çorum’un gelecekteki 150 yıllık ihtiyacını karşılayacağını belirterek projenin önünde engel olarak duranların Çorum’a ihanet ettiğini belirtmişti.

ÇESOB ve Oda Başkanı Yalçın Kılıç ise açıklamalarında projede 7 yılın geride bırakıldığını, Belediye’nin imzası sonrasında tapuların 28 gün içinde dağıtılabileceğini vurgulayarak projede inşaat maliyetlerinin metrekaresinin 500 TL ve üzerinde olmayacağına dile getirmişti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise eleştirilere cevabını iki bölüm halinde yaptı. Başkan Külcü ilk bölümde Federasyon Başkanı Ercan’ın açıklamalarına cevap vererek bu kişinin misafirliğin vakarına uygun davranmadığını söyledi. Ali Rıza Ercan’ın geçmişteki paylaşımlarında AK Parti muhalifi olduğunu dillendiren Külcü,

“Misafir Federasyon Başkanı muhtemelen biraz kendisine verilmiş yanlış bilgilerin, biraz da AK Partimize olan muhalif tutumunun (AKP diye ifade edişinden ve daha önce bazı ulusal dergilere verdiği röportajlarından bu anlaşılıyor) bir sonucu olarak üstüne vazife olmayan işlere karışmıştır. Biraz da sınırı aşan ifadelerde bulunmuştur” dedi.

Açıklamasına “Bizim sevdamız olan Çorum’a nasıl hizmet ettiğimiz tüm hemşerilerimizin ve tüm esnaf kardeşlerimizin malumudur. Şehrimizi, hemşerilerimize onlarca yıl hizmet edecek dev eserlerle donatıyoruz. Şehrimizde yakaladığımız ortak heyecanla müthiş bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Bu değişimden en çok istifade eden kesimlerden birisi de şüphesiz esnaf kardeşlerimizdir” diye devam eden Başkan Külcü ikinci bölümde ise ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’a cevap verdi.

Yalçın Kılıç’ı seçilmesinin ardından telefonla arayarak tebrik ettiğini ve yeni dönem oda başkanlığında hayırlı hizmetler yapmasını dilediğini söyleyen Başkan Külcü, önceki gün yaptığı konuşmasında bazı bilgilerin hatalı olduğunu vurguladı. Yalçın Kılıç’ın iyi bir mobilyacı olduğunu ama imar, inşaat, maliyet hesapları ve milli emlak süreçlerinin teknik meseleler olduğunu anlatan Külcü, “Herkesin her şeyi iyi bilmek mecburiyeti yok. Bu işler de Sevgili Yalçın Başkanın en azından iyi bileceği işler değildir. Yalçın Başkanın konuşmasından öyle anlaşılıyor ki; bu noktalarda kendisine yanıltıcı bilgiler veriyorlar. O da arkadaşlarının verdiği bilgilere güvenerek esnaf kardeşlerimize hatalı bilgiler aktarıyor. İnancım o ki; söylediklerinin yanlış olduğunu, dolayısıyla önce kendisinin yanıltıldığını, bunun sonucu olarak da esnafın yanlış ya da yalan bilgiyle aldatıldığını bilse bunları paylaşmaz. Bu açıklamayı yaparken asla esnafımız ya da Birlik Başkanımız ile karşılıklı bir polemiğe girmek niyetimiz de yoktur. Şehrin dinamikleri açısından bunu doğru görmeyiz. Ancak önceki açıklamalar kamuoyuna yapıldığı için ve sessiz kalınması kabullenildiği şeklinde değerlendirilebileceği için bu açıklamayı yapmak zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Külcü açıklamasında Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin metrekare maliyetinin 500 TL’nin altında olmasının mümkün olmadığını da dile getirerek bu fiyatlarla inşaat yaptırmanın mümkün olmadığını, sadece hafriyat, istinat duvarı, alt ve üst yapı maliyetlerinin bile metrekare başına 300 TL’ye ulaşacağını, imar ile ilgili süreçte Meclis için hazırlanan raporun çıkması ile Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim