Yoğun ilgi gören yemekte davetlilere seslenen Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye'de Doğu ve Güneydoğudan, Batıya ve Kuzeybatıya göçlerin yaşandığına dikkat çekerek, “İç Anadolu'daki Çorum ilimiz de, Doğu ve Güneydoğu illerimiz kadar olmasa da göç veren bir ilimiz. Çeşme'ye atandığımda, makamıma ziyarete gelen derneklerden birisi de Çorumlular Derneği'ydi. Sevindim. Cemiyetçilik, toplumun, birinci basamağında, sosyalleşmesini sağlayan bir olgudur. Çorumlu hemşehrilerimiz, Türkiye'nin en batısına göçmüşler; ama kendi geleneklerini korumak için bir dernek kurmuşlar. O nedenle dernek başkanı ve yönetim kuruluna, memleketlerinden yüzlerce kilometre uzakta sizlere Çorum'u yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Selahattin Uysal ise “Dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel bağlılıkları ortaya çıkararak hep birlikte yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar. Derneğimiz tüm Çorumlulara hizmet vermektedir” dedi.
Yemeğe Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ile birlikte Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu ve çok sayıda Çorumlu katıldı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim