İki katlı 500 kişilik gemiyi hınca hınç dolduran hemşehrilerimiz, çeşitli ikramlar eşliğinde hem Boğaz turu yaptı hem de yeni dönem açılışını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, ÇESİAD’ın sadece burs veren bir sivil toplum kuruluşu olmadığını ve İstanbul gibi 15 milyonluk bir şehirde öğrencilere sahip çıkan bir aile kurumu olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Karaca konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bizler ÇESİAD olarak memleketimize ve doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödemek için çalışıyoruz, projeler geliştiriyoruz. Bu projeleriniz amaçlarının başında siz gençlerimizin eğitim öğretim noktasında donanımlı, öğrencilik hayatında ise aktif ve sosyal bir dönem geçirmeniz, özgüveni yüksek misyon ve vizyon sahibi bireyler haline getirerek memleketimize ve ülkemize değer katmaktır.

Sevgili gençler hepiniz Anadolu’dan buralara yani İstanbul’a okumak için geldiniz. Özellikle yeni başlayan arkadaşların çok uyanık olması lazım. Üniversiteler ne kadar ilim irfan yuvası ise bir o kadarda illegal örgütlerin tuzağı altındadır. Hiçbir şekilde sizleri kutuplaştırmalarına izin vermeyin. Amacını tam olarak bilmediğiniz toplantılara, sohbetlere, kurum ve kuruluşlara gitmeyiniz. Bugün ilk başta sizlere abilik ve ablalık yaparlar yarın öbür gün elinize bildiri verip dağıtmanızı isterler. Yabancı ideolojilerin sizi birbirinize düşman etmesine izin vermeyiniz. Masalara ya da duvarlara yazılmış size ait olmayan içi boş sloganlar sizi bir yere götürmez. Sizlere bir gelecek sunamaz. Hepinizi birlik beraberlik içinde sadece ama sadece okumaya, iyi bir eğitim alarak kendinizi bu mega şehirde geliştirerek vatana, millete ve ailenize hayırlı bir evlat olmaya davet ediyorum. Aramıza yeni katılan öğrenciler şunun farkında olmalıdır ki ÇESİAD sadece burs veren bir sivil toplum kuruluşu değildir. 15 milyonluk bu şehirde sizlere sahip çıkan, koruyup kollayan bir aile kurumudur.

Sevgili gençler, bugünün gençleri yarının büyükleri olacaksınız. Ülkemizin; vatanını milletini seven, bölücülük yapmayan, kimseye uşaklık etmeyen sizin gibi gençlere ihtiyacı var.

Değerli arkadaşlar, yönetilen değil artık yöneten Çorumlular olmalıyız. Başı dik, alnı açık şekilde temsil edilmeliyiz. Çorumlular olarak gücün ve nüfuzun başkalarına yaranmakta değil, tam aksine birlik ve beraberlikte olacağını bilmeliyiz. Çorum mümbit yani verimli toprakları olan bir ilimiz. Çorum üretiyor, bu verimli topraklar tarıma ve sanayiye katkı sağlıyor. En önemlisi memlekete insan üretiyor. Bizim memleketimizden militan çıkmaz hele hele vatan haini hiç çıkmaz. Çorumlular devletinin, milletinin ve bayrağının yanındadır.

ÇESİAD, öğrencilere burs veren bir dernek olmanın yanında, mensubu olduğumuz memleketimizin ve Çorum’un sorunlarını yakından takip eden, kamuoyuna çözüm önerileri üreten bir sivil toplum kuruluşudur.”

Karaca’nın konuşmasının ardından bursiyer öğrenciler, Valide Sultan Gemisi’nde doyasıya eğlenip yeni sezona “Merhaba” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim