Dernek merkezinde gerçekleşen mülakatta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, bu yıl 100 öğrenciye burs verileceğini açıkladı. Başkan Karaca, “' Derneğimizin amacı İstanbul'da yaşayan Çorumluları bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözümler bulmak, bugüne kadar yarım ya da yanlış anlatılan Çorum kültürünü tam anlamıyla kamuoyuna anlatmak ve yaşatmaktır.” Dedi.
Çorum nüfusunun Türkiye'nin birçok iline büyük göç verdiğini belirten Karaca, “ Bu illerin başında İstanbul geliyor. Çorumlular olarak gücün ve nüfusun başkalarına yaranmakta değil tam tersine birlik ve beraberlikte olacağını düşünmekteyiz. Çorum’umuzun unutulmaya yüz tutmuş kültürünü ve tarihini yaşatmak adına tekrar birleşip daha güçlü yarınlara ulaşmak için hemşehrilerimizi sosyal kültürel ve mesleki konularda bilgilendirmek, ortak iş alanları açmak özellikle okuyan gençlerimize burs imkânları sağlayarak eğitime ara vermeden destek olmak boynumuzun borcudur.” Dedi.
Burslarla ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini belirten Karaca, burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimlerinin kısa süre sonra www.cesiad.com İnternet sitesinden duyurulacağını, ÇESİAD olarak öğrencilerin maddi ve manevi yanlarında olacaklarını, Çesiad’ın bir aile olduğunu ve burs alıp almayan bütün öğrencilerin bundan sonraki kahvaltılara katılmalarını istediklerini belirtti.
Bu yıl da Çorum’a yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim