ÇESİAD üyeleri hazırlanan ‘ÇESİAD Ecdadın İzinde’ adlı proje kapsamında 5 balkan ülkesi ile 18 adet şehri gezdiler. 7 gece 8 gün süren gezide Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ yer aldı.

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca konu ile ilgili şunları belirtti: “Kurulduğumuz yıldan bu yana memleketimiz için ve memleketimizin geleceği gençler için var gücümüzle çalışıyoruz. 12 yıldır irili ufaklı birçok proje gerçekleştirdik. Gençlerimize yatırım yaptık. Daha önceki projelerimizden kısaca bahsedecek olursak, Çorum merkez ve ilçelerinde toplam 13 adet okula tam donanımlı kütüphane kurduk. Geçen sene ‘Dilek Balonu’ projesiyle Demirşeyh köyünde yaklaşık 100 ilkokul öğrencisinin hayallerini gerçekleştirdik. Bu sene de bu projeleri taçlandırarak ‘ÇESİAD Ecdadın İzinde’ projesini gerçekleştirdik. 8-15 Nisan tarihleri arasında 40 kişilik bir grupla 5 adet balkan ülkesini tek tek gezdik ve ecdadımızın yadigarlarını yerinde görme fırsatı bulduk. Projenin toplam maliyeti 70 bin TL civarındadır.

Proje ile de gençlere verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş olduk. Tarihimizi anlamak ve Osmanlı’dan kalan kültürel mirasımızı görmek, yakından incelemek öğrenciler açısından son derece önemli bir gelişme oldu. Ayrıca Manastır şehrine giderek Atatürk’ün öğrenim görmüş olduğu askeri idadiyi ziyaret ettik ve anı defterini imzaladık. Burada öğrencilerle birlikte çok duygusal anlar yaşadık. Yurtdışına çıkmak gençlerin ufkunu açtı. İnşallah bundan sonraki senelerde de daha büyük projelere imza atarız.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim