Çorum Belediyesi tarafından başlatılan “Sen de katıl sokaklar ısınsın” kampanyasına destekler devam ediyor. Kampanyaya bir destek de merkezi İstanbul’da bulunan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği’nin (ÇESİAD) bursları ile İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencileri tarafından destek geldi.
ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca, İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerinin birçok projenin altına imza attığını belirterek, “Çorum ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı noktasında birçok faaliyet yürüttük. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra İstanbul’daki üniversitelerde okuyan Çorumlu başarılı öğrencilere burs veriyoruz. Verdiğimiz burs, şu ana kadar 2 milyon 460 bin liraya ulaştı” dedi.
Sömestr tatili nedeniyle ÇESİAD’tan burs alan öğrencilerin Çorum’da bulunduğunu ve Belediye’nin "ihtiyacın olmayanı paylaş, ihtiyacın olanı al" sloganı ile başlattığı kampanyaya destek olmak için bir çalışma yürüttüklerini aktaran Karaca, “Bizi de ÇESİAD olarak yanlarında görmek istediler. Kampanya tamamen bizden burs alan öğrenciler tarafından organize edildi” ifadesini kullandı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim