Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri Hilmi Y’yi evinde ölü olarak buldu. Olay yeri inceleme ekipleri, Hilmi Y’nin 5 gün önce öldüğünü belirledi.
Polis ekipleri evde ve diğer odalarda yaptıkları incelemede çuval dolusu boş şarap şişeleri bulurken, bir de kanlı yastık buldu. Cesedin ise morardığı tespit edildi. Ölen kişinin cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
OLAYIN ŞÜPHELİSİ GÖZALTINA ALINDI
Olaydan hemen sonra soruşturmasını derinleştiren cinayet masası ekipleri, A.U.(50), isimli bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlı emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. A.U, ifadesinde “Hilmi Y., benim arkadaşım olur. Biz kendisiyle sürekli alkol alıyorduk. Olayın olduğu gün benim param olmadığı için bir şişe şarap almaya gitmiştim. Evine gittiğimde bana şarap vermek istemedi. Ben de elindeki şarap şişesini zorla almak isterken yere düştü. Ben aldığım şarabın bir kısmını içip korktuğum için de evden ayrıldım.” dedi.
İFADESİ SONRASI TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
İfadesi sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlı bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün polis eşliğinde mahkemeye getirilen ve tutuksuz yargılanan A.U., 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Zanlı suçlamaları kabul etmedi.
SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ
Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan A.U., beraatını isterken Cumhuriyet savcısı iddianamede tutuksuz yargılanan A.U., hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sanığın cinayet işlediğine dair somut belgelerin bulunamadığını, ancak sanık A.U.’nun ifadesinde çelişki bulunduğunu, toplanan bilgi ve deliller ışığında şahsın evinde ölü bulunan Hilmi Y’nin evine gittiğini, ayrıca ölen A.U’nun ölen Hilmi Y’nin de üst komşusu olduğunu, olayın olduğu gün A.U’nun parası olmadığı için komşusu olan Hilmi Y’den bir şişe şarap istediğini ve çıkan arbede sırasında şahsın yere düşerek bir daha kalkamadığı, A.U’nun ise bir şişe şarabı alıp bir kısmını içtiği ve yerde yatan arkadaşını yatağa yatırıp daha sonra evden ayrıldığını söyledi.
Savcı ayrıca A.U’nun öldürmeden sorumlu tutulamayacağını fakat, A.U’nun Hilmi Y’nin ölümünde ihmalli davranışta bulunduğunun tespit edildiğini, ayrıca zor kullanmak suretiyle şarap şişesini aldığını, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, suçunu işlediği belirtilerek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı ise savunma yapmaları için ek süre istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim