Yurttaşların talepleri sonucunda açılacak olan kurslarda görevlendirilecek eğiticilerin, yönerge ve kursların modüler programlarında ifade edilen şartlarla belirlendiğini hatırlatan Ceritoğlu, “Fakat bu şartlar tam olarak anlaşılamadığından dolayı kalfalık belgesine sahip olan eğitimciler kurs açamamaktaydı.” dedi.

Ceritoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda modülerdeki tereddüde yol açarak usta öğreticilerin mağdur olmasına sebep olan durumu ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Sungurlulu usta öğreticilerin sorunlarını çözmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ceritoğlu, “Sungurlulu usta öğreticilerinin sorunlarının çözümünün Öğretmenler Günü’ne denk gelmesi, usta öğreticilerimizi ve onların mahallelerde umut olduğu kadınlarımıza birer hediyemiz oldu.” dedi.

“ÇORUM MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÖNÜNE GEÇECEK”

Çorum’un muasır medeniyetler seviyesinin önüne geçeceğini ifade eden Ceritoğlu, “S.S. Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Halk Eğitim Müdürlüğü destekli mahalle kurslarımız ve İŞKUR destekli iğne oyası kursumuzla Sungurlulu hanımlar hem öğrenecek hem de İŞKUR’da masa başı eğitim ücretlerini alacaklardır.” şeklinde konuştu.

Ceritoğlu, ayrıca tüm kursiyerlerin ve isteyen ev hanımlarının da ücretsiz İngilizce kurslarına katılabileceklerini sözlerini ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim