AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Seyit Bilal Porsuk ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Ziyarette; Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel ve Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner de hazır bulundu.
“SU SPORLARI FAALİYETLERİNİN
YAPILMASI PLANLANMAKTADIR”
Oğuzlar İlçesi’nde su ürünleri ve su sporları merkezi yaptırılması için hazırladıkları projenin genel olarak destek göremediğini söyleyen Yamaner, bu proje ile Obruk Barajı’nda yapılması planlanan su ürünleri ve su sporları uygulama ve araştırma merkezinin kurulması ile ilimizdeki ve bölge genelindeki su sporları faaliyetlerinin yapılmasının planlandığını açıkladı.
Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, “Su Sporları Merkezi’nde yüzme, yelken, katamaran, dalma-dalış eğitimi, sürat teknesi yarışları, kano yarışları, balıkçılık, kürek yarışları, kayık alanları, su kayağı, tekne yarışı, uçurtma sörfü gibi branşların yapılmasını hedefliyoruz” dedi.
Her yıl Hitit Üniversitesi olarak 20 öğrenciyi yaz kampına göndererek, kürek ve kano eğitimi aldırdıklarını belirten Yamaner, su sporları için obruk barajının mükemmel bir yer olduğunu kaydetti.
“SU SPORLARI PROJESİNE DESTEK OLURUZ”
İyi bir proje hazırlandığı takdirde Avrupa Birliği’nden destek alınabileceğini belirten Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Seyit Bilal Porsuk, bu konuda destek olacaklarının sözünü verdi.
“OBRUK BARAJI SU SPORLARI YAPILMASINA MÜSAİT BİR YER“
Obruk Barajı’nın su sporları dünya şampiyonasının yapılacağı bir yer haline getirilebileceğini kaydeden AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, bunun için Hitit Üniversitesi ile birlikte bir proje üzerinde gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.
Ceritoğlu, Obruk Barajı’nda ulusal ve uluslararası müsabakaların gerçekleştirilmesi durumunda Çorum’un tanıtımına, ekonomik gelişimine ve turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlanacağını söyledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim