ATO Congresium’da düzenlenen engelli vatandaşların EKPSS ve kura yöntemiyle kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreni engelsiz Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı.

Kura törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu birer açılış konuşması yaptı.

2 bin 545 engellinin kamuya atamasının yapıldığı törende konuşan Emine Erdoğan, “Çocuklarımıza erken yaşta farklı olana özel durumlara nasıl yaklaşması gerektiğini öğretmeliyiz. Ders kitaplarımızda bu konulara yer vermeliyiz” dedi.

Erdoğan, "2005 yılında ülkemizin ilk Engelliler Kanunu çıkartılmıştır. 2012 yılında ise dünyada bir ilke imza atılmıştır. Engelli kardeşlerimiz eğitim seviyesine ve engel gruplarına uygun sınavlara tabi tutularak şeffaf bir yöntemle uygun kadrolara yerleştirilmektedir. Aynı zamanda engellilere dilediği yere tayin hakkı da getirilmiştir. Bu çabalar sonunda 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısı bugün itibariyle 49 bine yükselmiştir. İnanıyorum ki bu rakam daha da artacak kardeşlerimiz hak ettikleri imkanlara kavuşacaklardır. Bu tür imkanlar engeli olan kardeşlerimiz için bir lütuf değil, onların en tabi hakkıdır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla devletimiz tüm vatandaşların eşit haklardan yararlanmasını sağlama gayretindedir” ifadelerini kullandı.

Azim ve inancın her şeyin başı olduğunu ifade eden Ceritoğlu, “Engellilerin aktif bir şekilde çalışma hayatına katılmaları, kendileri ve ülkemiz için değer üretmeleri bizim en büyük hedeflerimizden biridir” dedi.

Ceritoğlu, iki kadın bakanın istihdam projesi kapsamında engellilerin çalışma hayatına kazandırılması için her türlü çalışmaları yaptığını söyledi.

Başta KPSS’ den 98 puan alan Sabit Kılıç olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen engelli vatandaşları tebrik eden Ceritoğlu, "Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla, engelli vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından lisansüstü Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) 5 puan türünde Türkiye birincisi olarak Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümüne yerleşen Konyalı görme engelli Fulya Akkaya’ya Milletvekili Ceritoğlu olmak üzere protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim