Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen Engelsiz Sinema Günleri Projesi’nin ilk gösterimi gerçekleştirildi.
Düzenlenen programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ayhan Metin, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Engelli Meclisi ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Mustafa Hekim ve engelli vatandaşlar katıldı.
Engelli vatandaşların sosyal yaşam ile bağlarını daha da artıracak proje kapsamında aileleri ile birlikte film izleyen engelliler, güzel bir gece geçirdi.
Türkiye’de her şeyin engelsiz olması gerektiğini söyleyen Metin, “Aynı zamanda eşit bir şekilde bilgiye ulaşalım, istiyoruz. Fiziki şekillere de ulaşalım diyoruz. Evet bu tür konularda yasal çalışmalar yaptık. Şimdi uygulamalardaki yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz. Televizyonları sesli metinler ve işaret diliyle artık izlemeye başlayacağız” dedi.
Milletvekillerinin de katkıları ile güzel çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Metin, “Bizler artık güzel filmleri anlayarak izleyeceğiz. Sinemaya birlikte gideceğiz ve sinemadan arkadaşımızla çıkınca izlediğimiz filmi birlikte yorumlayacağız ve ben o filmi anlamış olacağım. Bu çok keyifli ve değerli bir şey görmemek veya işitmemek bir eksiklik değildir arkadaşlar” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim