Belediye geçtiğimiz aylarda yaptığı ihaleler kapsamında Kale Mahallesi içinde bulunan özellikle uzun süredir çalışma yapılmayan Cengiz Topel Caddesi’nde de kapsamlı bir çalışma başlattı. Kale Mahallesi’nde Özdoğanlar Kavşağı’ndan Çorum Kalesi önüne kadar olan bölümde birkaç gün önce kaldırım ve orta röfüj yenileme çalışmasına başlayan Belediye ekipleri kazma işlemlerinde sona yaklaştı.

Vatandaşlardan gelen talepleri titizlikle değerlendirdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi olarak bu kapsamda uzun yıllardır çalışma yapılmayan Cengiz Topel Caddesi’nde bozulan yol ve kaldırımların yenilenmesi kararı uyarınca kapsamlı bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Cengiz Topel Caddesi’nde Özdoğanlar Kavşağı’ndan Kale Mahallesi Muhtarlığı önüne kadar olan bölümde yolun iki tarafındaki kaldırımların ve bozulan orta röfüjün söküldüğünü anlatan Alper Zahir, kısa bir süre içinde burasının yenileneceğini, orta refüjün de yenilendikten sonra çeşitli süs bitkileriyle şekillendirileceğini vurguladı.

Yolda kısmi bir genişleme olacağını ve kaldırımların modern kent standartlarına göre yenileneceğini anlatan Başkan Yardımcısı Zahir, Kale Mahallesi Zafer 2. Cadde de ise yağmursuyu ve ilave kanalizasyon çalışmasının devam ettiğini, bu iki kapsamlı çalışmanın bitirilmesinden sonra bölgede eksik yerlerde kaldırım, tretuar ve asfalt çalışmalarının yapılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim