Toplam 171 ülkeden binlerce kişinin katıldığı Genel Kurul’da, PAB Türk Grubu olarak Birleşmiş Milletler ve NATO temsilcileri ile gerçekleştirdikleri toplantılarda yaşanan darbe girişimini, ülkemize karşı terör tehditlerini ve Suriye ve Musul’da yaşananları tüm dünyaya anlattıklarını dile getiren  Ceritoğlu Kurt, Türk milletvekilleri olarak, Cenevre'deki PAB 135. Genel Kurulu'nda, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimini anlatan stant açtıklarını ve Türk vatandaşları ile burada bir araya geldiklerini ifade etti.
Toplantıda Türkiye’nin de desteğiyle Suriye’ye ve Halep’e yapılacak insani yardımları içeren acil ana gündem maddesinin oylanarak kabul edildiğini söyleyen Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, ayrıca dünyada insan hakları, kadın ve çocukların karşılaştıkları sorunları da ele aldıklarını belirtti.
PAB Türk heyeti ile birlikte Cenevre Başkonsolosu Barbaros Dicle ve Zürih Başkonsolosu Aslı Oral’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Ceritoğlu, konsolosluklara yapılan ziyaretler sırasında Cenevre'de bulunan Türk kökenli STK'lar, MÜSİAD, TÜMSİAD ile bir toplantı yaptıklarını kaydetti.
PAB'ın 135'inci Genel Kurulu'na, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un yanı sıra AK Parti milletvekilleri Coşkun Çakır, Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Şahap Kavcıoğlu, Ebubekir Gizligider ve Hasan Sert ile CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Sencer Ayata da katıldı.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim