Emeklilik yaş hesaplaması ve süre hakkında detaylı bilgiler alabilmek için aşağıda bulunan hesaplama modülünü kullanabilirsiniz. Aşağıda direk ilgili sayfaya bağlantı verdiğimiz motoru kullanarak hesaplamalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Burada bilmeniz gereken en önemi ayrıntı, hesaplma modülündeki bilgileri sağlıklı bir biçimde sisteme girmenizdir. İşlem sırasında hizmetlerinizin eklenmesi işlemlerinizi doğru girdiğinize emin olduktan sonra hesaplama butonuna basarak hesaplama yapınız.

Emeklilik Hizmet Süresi ve Yaş Hesaplamak için Tıkla

Emeklilik yaşı hesaplama Programını nasıl kullanacağım?

Doğum tarihinizi yazıp, cinsiyetinizi seçiniz.

4/c (Devredilen Emekli Sandığı) kapsamındaki hizmetlerinizi, başlangıç ve bitiş tarihlerine uygun olarak belirtiniz.

Görevden ayrılıp yeniden göreve başlamışsanız her biri için başlangıç ve bitiş tarihlerini “Ekle” butonunu kullanarak belirtiniz.

4/a (Devredilen SSK), 4/b (Devredilen Bağ-Kur) ve diğer(506 SK/20.Md tabi geçen) hizmetleriniz varsa ilgili alandan hizmetlerinizi ekleyiniz.

4c’ye(Devredilen Emekli Sandığı) tabi emeklilik yaş hesabınız tamamen girdiğiniz bilgiler esas alınarak yapılmakta olup bilgilendirme amaçlıdır. Resmi bir işlemde kullanılamaz.

Hesaplama modülü %100 doğru sonuç vermektedir.

Aynı tarihlere rastlayan hizmetleriniz varsa, çakışan sürelerden bir tanesi dikkate alınacaktır.

18 Yaş altı hizmetleriniz, ancak Kaza-i Rüşt kararı ve/veya 18 yaş öncesi yaş tashihi geçerliliği durumunda dikkate alınacaktır.

Fiili hizmet zammı süresinden yararlanan kişilerde bu tablo uygulanmamaktadır.

Kaynak: SGK emeklilik maaşı hesaplama işlemini http://www.sorgulahesapla.com/emekli-maasi-sorgulama/ buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim