Çorum’un girişlerini daha modern hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Cemilbey Caddesi’nde önceki yıllarda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Uzun süreden beri üzerinde çalıştıkları Cemilbey Caddesi’nin Güzelyurt bölgesinde kalan kısmında kamulaştırma çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Zahir, “Çalışmalarımız tamamlandığında Ortaköy-Cemilbey şehir girişi de güzel bir şehir girişine kavuşacak. Yolun 1,5 km’lik kısmında kamulaştırmalarımızı tamamlayarak altyapı çalışmalarına başladık. 6 şehitli yol haline gelecek olan Cemilbey Caddesi’nde mevcut içme suyu ve kanalizasyon hattı yol kısmında kalıyordu. Bu da ileride olabilecek arıza durumundan yolu kazmamız ve ekstra maliyet gerektirecekti.

Bunun önüne geçmek için altyapı hatlarını yolun dışına taşıyoruz. Yolun giriş güzergâhında mevcutta 110 mm PVC boruların yerine 110 mm yüksek yoğunluklu polietilen boruları döşüyoruz. Yine yolun sol tarafında ise üç ayrı hattımızda yenileme yapıyoruz. 200 mm atık su borularının yerine 300 mm yüksek yoğunluklu polietilen kanalizasyon boruları döşüyor, 200 mm olan Bağcılar içme suyu depo tahliyesi 300 mm yüksek yoğunluklu polietilen borularla değiştiriyoruz.

Ayrıca 200 mm asbest ve 110 mm PVC içme suyu borularının yerine 280 mm, 225 mm ve 160 mm çaplarında yüksek yoğunluklu polietilen içme suyu boruları döşüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında bölge şehrimizin yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim