Özel bir hastanede tedavi gören Cemal Safi, 3 gün önce hayata gözlerini yummuştu. Safi, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde şairin eşi Şükran, kızı Ebru, oğulları Mehmet Akif ve Peyami Safa Safi taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TBMM İdari Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ve MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, sanat dünyasından da Orhan Gencebay ve Hakan Taşıyan katıldı.

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı cenaze töreninde konuşan Orhan Gencebay, Cemal Safi’nin yaşayan bir efsane olduğunu, aynı mahallede doğup büyüdüklerini vurguladı. 55 yıllık eşini kaybettiğini söyleyen Şükran Safi ise “Duygularım çok karışık, bana çok güzel torunlar, evlatlar bıraktı gitti. Çok güzel günlerimiz oldu. Çok güzel şiirler yazdı. Sevdi, sevildi. Terk etti Rabbime kavuştu” dedi.

Çorumluların da hazır bulunduğu cenaze helallik alınmasının ardından Pursaklar Gümüşköy Mezarlığı’nda defnedildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim