Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin başına geri döndükten sonra radikal İslamcılar ile yolunu ayırması gerektiği yolundaki açıklamaları tepki çeken Cem Küçük’ün Çorum Belediyesi Kitap Günleri kapsamında 13 Mayıs’ta yapacağı söyleşinin de iptal edildiği belirtildi.

Çorum Adliyesi önünde toplanan Mavi Marmara Gazisi, Çorum İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, ÇEKADER Başkanı Seyfettin Zengin, Milli Eğitim Eski Müdürlerinden Mehmet Akbaş ile bu derneklerin yönetici ve üyeleri Mavi Marmara katılımcılarına ve Müslümanlara yaptığı hakaretten dolayı Gazeteci Cem Küçük hakkında hem basın açıklaması yaptı hem de Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi verdi.

Türkiye genelinde eşzamanlı olarak yapılan basın açıklaması ve suç duyurusunda Çorum Barosu Avukatlarından Av. Ömer Kılıç ve Av. Mürşide Gökgöz cübbelerini giyerek açıklamayı yaptılar. Cem Küçük’ün sözleri için hesap vereceğini belirten heyet ayrıca Küçük’e ayrı ayrı tazminat davaları açacaklarını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim