Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Şube Müdürü Mehmet Hasdemir ve Projelendirme Genel Müdürlüğü Proje Sorumlu Mühendisi Mine Hasdemir ile birlikte Dodurga’ya giden Ceritoğlu, proje kapsamında yetiştirilmeye başlanan lavanta, ekinazya, adaçayı bitkilerinin büyüme safhaları ve alınan verimlilik oranları hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Ceritoğlu’nun Dodurga’da yaptığı inceleme gezisine Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Aydın, OKA Çorum İl Koordinatörü Özgür Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uysal, İl genel meclis üyeleri ve kurum müdürleri eşlik etti.

Prof.Dr. Haluk Deda’nın Dodurga’da bulunan aromatik bitki yetiştirme bahçesini de gezen heyet, burada bir toplantı yaparak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantıda yetiştirilecek aromatik bitki çeşitlerinin çoğaltılması, çeltik üretiminin kapasitelerinin artırılması ve arazi toplulaştırılması konuları masaya yatırılarak, çeltik üretiminde verim seviyesinin yükseltilmesi için kullanılan tohumluk ürünlerin yenilenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca toplantıda Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Şube Müdürü Mehmet Hasdemir, projede çalışan görevlilere aromatik bitkilerin yetiştirilmesi konularında bilgilendirme yaptı.

Hasdemir, toplantıda yaptığı konuşmada Milletvekili Ceritoğlu’nun girişimleri sayesinde sadece Çorum’da değil, Türkiye genelinde aromatik bitki yetiştiriciliği ile ilgili proje çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Aromatik bitki yetiştiren üreticilerin pazarlama konusunda sıkıntı yaşamayacağını dile getiren Hasdemir, çiftçilerin ürünlerinin karşılığını alması için her türlü çalışmaların yapıldığını ve pazarının hazır olduğunu kaydetti.

UYSAL, “EN BÜYÜK SORUNUMUZ TOPLULAŞTIRMA”

İlçenin şu an en büyük sorununun arazi toplulaştırılması olduğunu dile getirilen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uysal, “Bu konuda geçmiş dönemlerde bazı çalışmalar yapıldı. Ancak bir sonuca ulaşılamadı. Sayın vekilim bu konuyu tekrar gündeme getirip, bu sorunun aşılması konusunda bizlere yardımcı olursanız seviniriz” diye konuştu.

Ayrıca daha önce dile getirdikleri çeltik tarlalarının sulanma sorununu çözdüğü için Ceritoğlu’na teşekkür eden Uysal, Ceritoğlu’nun girişimleri sonucu Obruk Barajı’nın vanalarının açılarak sulama imkanı verildiğini ifade etti.

Dodurga Belediyesi öncülüğünde yapılan çilek yetiştiriciliği ile yöreyi özgü tat ve aromalı çilek üretim merkezi konumuna getirdiklerini kaydeden Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın da, çilek üretiminin ilçe halkının yeni gelir kapısı olduğunu ve ekonomik yönden de güçlendiğini söyledi.

“GLÜTENSİZ ÜRÜN EKİMİNE BAŞLANILACAK”

Dodurga’da siyah pirinç ekimine başlandığının dile getirildiği toplantıda konuşan Ceritoğlu, Çorum’da glütensiz ürünlerin ekiminin yaygınlaştırılması konularında çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, yetiştirilen siyah pirincin ve karabuğdayın bu çalışmada önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Yaptıkları program kapsamında Dodurga ve Osmancık üreticilerin sorunları ile yakından ilgilenen Hasdemir’e teşekkür eden Ceritoğlu, Çorum çiftçisinin tarımla ilgili yapılacağı her türlü çalışmada bakanlık nezdinde kendisinin yardımcı olacağını ifade etti.

Dodurga çeltik üreticilerinin sorunlarını çözmekten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Ceritoğlu, kendisine ulaştırılan sorun ve istekler ile yakından ilgilenerek, çözüm noktasında her türlü girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Bununda en iyi örneğinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Şube Müdürü Mehmet Hasdemir ile Projelendirme Genel Müdürlüğü Proje Sorumlu Mühendis Mine Hasdemir’i Çorum’a getirerek, Osmancık ve Dodurga çeltik üreticilerinin sorun ve isteklerini bizzat kendi ağızlarından dinlemelerini sağlamak olduğunu belirtti.

15 yıllık AK Parti iktidarı dönemlerinde çiftçilere her türlü desteğin verildiğini kaydeden Ceritoğlu, bir milletvekili olarak her zaman Çorum çiftçisinin yanında olduğunun altını çizdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim