Başbakan Yıldırım’ın Diyarbakır programına çok sayıda bakan ve milletvekilinin yanı sıra Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da katıldı.
Başbakan Yıldırım, Toplu Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, ülkeyi bölmek isteyenlerin asla çözümün bir parçası olamayacağını belirterek, “Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız. Biz 79 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz. Bu bütünlüğe zarar vermek isteyenler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Terör örgütünü milletimizle aramızdan süpürüp atacağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm vatandaştır." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik öncesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Milletvekili Salim Uslu, Çorum çeltik üreticilerinin talep ve sorunlarını iletti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim