Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ÇEKVA Temsilcisi Ahmet Güngör, kurulduğu 1995 yılından bu yana çok çeşitli kurslar açarak toplum gelişimine katkı sunan ÇEKVA’nın bu yaz döneminde de yeni resim kursları düzenleyeceğini söyledi.
ÇEKVA’nın 20 yıldır Fen Lisesi öğrencileri ile Üniversite öğrencilerine de burs verdiğini hatırlatan Ahmet Güngör, “Uzun zaman ortalama 100 öğrenciye burs verilirken, özellikle 2011 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sayın Avni Çelik Bey’in çok özel gayretleriyle bu sayı 10 kat artırılarak yaklaşık 1000 öğrenciye çıkarılmış ve burs miktarı da 2-3 kat artırılmıştır.” dedi.
Yıllardır sanatsal ve kültürel alanda büyük bir boşluğu dolduran ÇEKVA’nın bilgisayar, bağlama, gitar, ebru, tezhip, model uçak, fotoğraf, üniversiteye hazırlık, resim, internet eğitimi, okuma yazma, ve Fen Lisesi’ne hazırlık gibi farklı kurslar açtığını anımsatan Ahmet Güngör, “Bunlara ilaveten halen devam eden kara kalem ve yağlı boya resim kurslarına ek olarak yeniden Resim Öğretmeni Rukiye Özdemir yönetiminde yeni karakalem ve yağlı boya resim kursları açılacaktır. Resme ilgi duyan ve yaz aylarını boş geçirmek istemeyen herkesi bu kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Kurslara katılmak isteyenler ÇEKVA’ya bizzat müracaat edebilir ya da 2254198 numaralı telefonumuzdan ayrıntılı bilgi alabilir.” diye konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim