Medyanın belli başlı sorunlarını bildiklerini vurgulayarak hep birlikte istişare ederek el birliğiyle sorunları çözmeye çalışacaklarını dile getiren Bakan Hakan Çavuşoğlu’na meslek örgütleri adına basının sorunlarını içeren geniş kapsamlı bir dosya sunuldu.

Bakan Çavuşoılu’nu ziyarette Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, TGF Genel Başkanvekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Veli Altınkaya, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, ASGD Genel Başkanvekili Yüksel Baysal, ASGD Projeler Sorumlusu Ömer Aydoğdu, ASGD Genel Saymanı Mesut Yıldız ve ASGD Bursa Şubesi Genel Sekreteri Niyazi Aşır hazır bulundu.

Heyet adına geniş kapsamlı bir ‘ Medya Raporu’ sunan Karaca, en büyük sorun olarak meslek odası yapılanmasının bir türlü gerçekleştirilememiş olmasını gördüklerini, gazeteciliğin adeta kuralsızlığa, bir yayın organı çıkarmanın da kritersizliğe mahkum edildiğini söyledi. Yıllardır çok yönlü sorunlarla uğraşan gazetecilik mesleğinin günümüzde kuralsızlıklar arasına sıkışıp kaldığını söyleyen TGF Başkanı Karaca ziyarette yaptığı konuşmada “Raporumuzu medya ile ilgili genel sorunlar, resmi ilan ve reklamlarla ilgili sorunlar ve basın yayın ile ilgili sorunları olmak üzere 3 başlıkta topladık.” dedi.

Demokrasilerde medyanın bir baskı unsuru olarak çok önemli bir işlev üstlendiğine işaret eden Çavuşoğlu, “Bu sebeple basının gelişimi için üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye hazırız. Yaygın ve yerel medyanın eşit oranda öneme sahip olduğunu düşünüyorum ve sorunların topyekun bir değerlendirme ile aşılacağına inanıyorum. Anadolu basınının ve yaygın medyanın çözüm beklediği konuları, meslek kuruluşlarımızla birlikte istişare ederek ve üzerinde mutabık kalınarak çözülmesi yönünde bir anlayışımız var. Medya ile ilgili çalışmalar sadece hükümetin tek başına çözeceği sorunlar değildir. Bu sorunları bire bir yaşayan bu mesleğin üyeleri ile birlikte çözüm yollarının aranması en sağlıklı yöntem olacaktır. Biz buna her zaman öncülük etmeye hazırız” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim