Atatürkçü Düşünce Derneği’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer okudu. Terörün gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Demirer, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen saldırının tüm halkı derin bir acıya boğduğunu dile getirdi. Terörün nereden gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Demirer, “Yaşam hakkı insan haklarının en önemlisi ve önceliklisidir” dedi.

Birlikte yaşama iradesini, kardeşliği ve ülke barışını hedef alan bu saldırının amacına asla ulaşamayacağını ve ulaşmaması gerektiğini belirten Uğur Demirer, bu ülkenin yurttaşları olarak baskı ve terör karşısındaki duruş ve kararlılığın bir kez daha gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Terör saldırışını gerçekleştirenleri ve arkasındaki karanlık güçleri şiddetle lanetlediklerini ve şehit olanlara Allah’tan rahmet kederli yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirten Demirer, “Bu ülkenin işçisi, emekçisi, genci yaşlısı, kadını erkeği olarak insanın en temel haklarından olan yaşam hakkına yapılan bu saldırıya karşı sorumluları göreve çağırıyoruz. İktidar tüm yurttaşların yaşama haklarını, huzurunu ve güvenliğinin teminat altına alınması için gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Aylar öncesinden böyle bir saldırının istihbaratını. Alanların neden gerekli önlemleri almadığının araştırılması gerektiğini anlatan Uğur Demirer sorumluların bir an önce cezalandırılması gerektiğini söyledi. Aylardan bu yana OHAL uygulamaları ile her türlü yasaklama ve hak ihlalinin bu ülke insanına reva görenlerin katliamları önlemekte gerekli çabayı göstermediğini belirten Demirer, “Ortadoğu’da oluşan savaş ve katliamlar ülkemize de sıçramıştır. Milyonlarca mülteci ülkemize gelmiş ve yerleşmiştir. Terörü besleyen kaynak, eşitsizlik, baskı, çatışma ve savaş ortamıdır. Bu nedenle çatışma ve savaş taraftarı olanlar terörü önleyemez.

Tüm insanlar gibi bu ülkenin insanı da kardeşliği, barışı, huzuru hak etmektedir. Katliamın üzerinden birkaç saat bile geçmeden kimlerin neleri arzuladığı ve hedefledikleri ortaya çıkmıştır. Katliamda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Berkay, daha mesleğe yeni başlamış 21 yaşındaki polis memurunun görmezden gelinmesi kabul edilemez. Bizler bu kentte demokrasi, eşitlik, huzur ve kardeşlik isteyenler olarak İstanbul’daki katliamı lanetliyor, bir an önce demokrasinin ve hukukun egemen olduğu bir ülke istiyoruz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim